Maghreb Film Festival 2018

dinsdag 13 november

FILM

Van 6 t/m 9 december vindt het allereerste Maghreb Film Festival plaats.

Op 5 plekken in Haarlem kun je gaan genieten van bijzondere films die inzicht geven in een andere, rijke en soms subtiele complexiteit van de Maghreb Cinema.

Het Maghreb Film Festival is het eerste, onafhankelijke Noord-Afrikaanse filmfestival in Haarlem. Voor het festival zijn 12 lange speelfilms en 12 kortere films, die nooit eerder in Nederland zijn vertoond, geselecteerd.

Een groot aantal makers, acteurs en actrices is tijdens het festival aanwezig om hun films te presenteren én daarover in gesprek te gaan met het publiek. De discussies worden georganiseerd door Nederlandse en niet-Nederlandse filmmakers, journalisten of experts op het gebied van film.

De initiatiefnemers van het Maghreb Film Festival zijn twee broers; Karim Traïdia (de Nederlands-Algerijnse filmregisseur en scriptschrijver) & Hakim Traïdia (beter bekend als Hakim, theaterartiest en mimespeler, die bij het grote (en vooral het kleine) publiek bekend is door zijn gelijknamige rol in Sesamstraat). Beiden zijn geboren in Besbes (Algerije) en al jaren betrokken bij de coördinatie en het beheer van verschillende Arabische filmfestivals en -workshops in de Maghreb, evenals bij het regisseren en produceren van films.

Wil je naar het Maghreb Film Festival komen? In het Badhuis zijn op 6, 7 en 9 december, in de middag en de avond, verschillende lange en korte films te zien. Ga snel naar de agenda voor het overzicht.. Een kaartje kopen kan hier.

Andere locaties waar je kunt gaan genieten van deze bijzondere films zijn: Circus Hakim, Theater Elswout, ABC Architectuurcentrum en de Pletterij.

Meer informatie: maghrebfilmfestival.com

​Fondsenwerver gezocht!

Eerste Haarlems Wielercafé in Het Badhuis

​De Leidsebuurt is jarig!

Tegelwippen in de Leidsebuurt