Maghreb Film Festival 2020 uitgesteld

woensdag 11 maart

FILM
ONTMOETEN

Het Maghreb Film Festival is uitgesteld vanwege het coronavirus.

Tweede editie van het Maghreb Film Festival op 26, 27, 28 & 29 MAART 2020.

Locaties: Circus Hakim, Theater Elswout, Badhuis Leidsebuurt, De Pletterij, Het Verhalenhuis. Met dit jaar speciale toevoegingen: vertoningen in De Filmschuur in Haarlem èn Het Ketelhuis in Amsterdam!

Kijk hier voor het programma

Op 26 maart gaat de tweede editie van het Maghreb Film Festival (MFF) van start. Initiatiefnemers en cineasten Hakim en Karim Traïdia kozen daartoe voor thema ‘Vrijheid’. Een thema dat naadloos aansluit bij een jubileumjaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert. Dankzij filmhuizen als Het Ketelhuis in Amsterdam en de Haarlemse Filmschuur bedient het festival een grotere doelgroep filmliefhebbers. De tweede editie van MFF behandelt dit thema in de breedste zin van het woord. Met films van makers uit landen als Algerije, Marokko en Tunesië geeft het festival invulling op een universeel thema dat van alle tijden is, maar door de lens van de Noord-Afrikaanse maker bekeken wordt.

De drang naar vrijheid en het niet accepteren van onrechtvaardigheid houdt het geboorteland van de broers Traïdia sinds 22 februari 2019 in de greep. Al een jaar lang lopen er onafgebroken iedere vrijdag duizenden inwoners in marsen door de straten in het hele land. De korte film ‘The last March’ waarvan het scenario van de hand van Hakim Traïdia is, laat zien hoe de bevolking deze vrijheid neemt om verandering op vreedzame wijze af te dwingen.

Het festival maakt een levendige (jonge) cinematografische traditie zichtbaar, gekenmerkt door de wederzijdse invloed van Maghreb en Europa.

De initiatiefnemers van MFF zijn twee broers; Karim Traïdia, de Nederlands-Algerijnse filmregisseur en scriptschrijver, & Hakim Traïdia, beter bekend als Hakim, theaterartiest en mimespeler, die bij het grote (en vooral het kleine) publiek bekend is door zijn gelijknamige rol in Sesamstraat. Beiden zijn geboren in Besbes, Algerije en al jaren betrokken bij de coördinatie en het beheer van verschillende Arabische filmfestivals en -workshops in de Maghreb, evenals bij het regisseren en produceren van films.

Voor deze tweede editie van het Maghreb Film Festival worden weer een aantal lange speelfilms en kortere films uitgezocht, die nooit of amper eerder in Nederland zijn vertoond. Deze zullen in blokken geprogrammeerd worden. Alle informatie over deze films vindt u op deze site.

Een groot aantal makers, acteurs en actrices zal weer aanwezig zijn tijdens het festival om hun films te presenteren en daarover in gesprek te gaan met het publiek De discussies worden georganiseerd door Nederlandse en niet-Nederlandse filmmakers, journalisten of experts op het gebied van film.

Voor deze Industry Meet-Up worden tal van in de Benelux woonachtige cineasten met Maghreb-roots en diverse vertegenwoordigers van andere filmfestivals in Nederland uitgenodigd.

Ook Haarlemse kinderen en jongeren kunnen wederom met Maghreb films kennismaken, dankzij speciale vertoningen.

Het festival wordt afgesloten met een prijsuitreiking.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Haarlem, J.C. Ruigrok Stichting, Circus Hakim, Corendon en vele vrijwilligers.

Meer informatie: www.maghrebfilmfestival.com/

​Fondsenwerver gezocht!

Eerste Haarlems Wielercafé in Het Badhuis

​De Leidsebuurt is jarig!

Tegelwippen in de Leidsebuurt